Etusivu

Kilpailut

Team Finland

Valmennus

Koulutus

Projektit

Yhteystiedot

Jäsenet

Tapahtumat

Tiedotteet

Kuvapankki

   
 

Skills Finland ry

Taitajat esiin, ammateille arvostusta

Skills Finland ry on yhdistys, joka pyrkii edistämään kotimaisen ammatillisen koulutuksen ja osaamisen arvostusta.

Ammattitaitokilpailut kuuluvat yhdistyksen toimintamuotoihin. Taitaja 9 -kilpailu on teknisen alan moniottelu peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille. Taitaja on vuotuinen nuorten ammattitaidon SM-kilpailu. Nuorten kansainväliset  Ammattitaidon MM-kilpailut (aikaisemmin Taito-Olympialaiset) järjestetään joka toinen vuosi. 

Ry:n etusivun kolme kuvaa 

Ammattitaidon MM-kilpailut Helsingissä vuonna 2005

Helsinki sai järjestettäväkseen vuoden 2005 Ammattitaidon MM-kilpailut. Vuonna 2003 Ammattitaidon MM-kilpailut pidettiin Sveitsin St. Gallenissa.
 www.wsc2005helsinki.com

Yhdistyksen toimintatarkoitus

Skills Finland ry pyrkii edistämään kotimaisen ammatillisen koulutuksen ja osaamisen arvostusta. Vuonna 1993 perustettu yhdistys tekee yhteistyötä sidosryhmien kanssa, joilla on samat arvot ja tavoitteet ja jotka ovat kiinnostuneet kädentaitojen arvostuksen kohentamisesta.

Taustavoimat

Skills Finland ry:n taustavoimia ovat opetusministeriö, opetushallitus ja oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Toimintatavat

Vuosittaiset Taitaja-kilpailut keräävät eniten huomiota Suomessa. Kilpailujen voittajilla on mahdollisuus päästä kisailemaan kansainvälisissä Ammattitaidon MM-kilpailuissa. Skills Finland organisoi Suomen joukkueen kilpailumatkan. Rakenteilla on myös oppilaitosten ja yritysten yhteinen valmennusverkosto. Erityishaasteen tarjoaa Helsingin vuoden 2005 Ammattitaidon MM-kilpailujen käytännön järjestelyt.

Hallitus

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja on hallitusneuvos Timo Lankinen opetusministeriöstä ja varapuheenjohtajana toimii Opetushallituksen pääjohtaja Kirsi Lindroos. Opetushallinnon ja ammatillisten koulutusalojen lisäksi SAK:lla, TT:llä ja Akavalla on edustajansa yhdistyksen hallituksessa.

back up Print

Updated 23.2.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager